16 november: VN Delta en Havencongres North Sea Port

De Schelde-Deltaregio is van grote waarde voor Europa. Het is een voorbeeld voor Europese grensoverschrijdende samenwerking, met North Sea Port voorop. Investeren in verdere corridor-ontwikkeling is noodzakelijk om economisch, strategisch en in duurzaamheid sterk te staan. Welke corridors bieden de meeste kansen voor de Vlaams-Nederlandse Delta? Praat erover mee op woensdag 16 november. Op die dag organiseren North Sea Port, Provincie Zeeland en Nieuwsblad Transport het VN Delta & Havencongres North Sea Port vanuit het Scheldetheater in Terneuzen.

Dit jaar wordt voor de conferentie van VN Delta voor het eerst gecombineerd met het Havencongres van North Sea Port, wat zorgt voor een boeiende mix van deelnemers, perspectieven en sprekers.

Onderwerpen van het VN Delta en Havencongres North Sea Port 2022:

1. Corridor-ontwikkelingen en verduurzaming in Europa (met aandacht voor Zuid Corridor) en investeren in zeehavens zoals North Sea Port
2. Klimaatambities en versterking van leefomgeving in de Vlaams-Nederlandse Delta

Sprekers op het congres zijn o.a. Daan Schalck, CEO North Sea Port, Jean de Bethune, voorzitter VN Delta, Frank Berweger, CCO Lineas, Ira von Harras, Directeur Zeeuwse Milieufederatie, Elvir Dzanic, CEO Port of Gothenburg, en Nathalie de Muynck, Directeur Zeeland Refinery.

 

VNDelta HavencongresNorthSeaPort2022 1200x644

Mask