Slavenburg & Huyser en Verbrugge International slaan de handen ineen

Verbrugge International start samen met Slavenburg & Huyser een Europees distributiecentrum van 50.000 m2 voor zonnepanelen in de Vlissingse haven. Dat heeft Verbrugge International bekendgemaakt. Door de stijgende energieprijzen is de vraag naar zonnepanelen in Europa enorm toegenomen. Slavenburg & Huyser hield zich al eerder bezig met de logistiek van zonnepanelen, maar door de snelle groei van volumes had het bedrijf behoefte aan opschaling van de supply chain en opslagcapaciteit.

In de huidige uitdagende logistieke omgeving was het belangrijk om een sterke locatie te vinden voor dit distributiecentrum. Er was veel ruimte nodig, in de nabijheid van een inland container hub. Dat kon Verbrugge International bieden, want daar was zojuist de bouw van een container yard van zeven hectare op de Verbrugge Zeeland Terminal in Vlissingen afgerond.

Volgens Leo Poot, directeur van Slavenburg & Huyser, biedt Verbrugge de perfecte locatie: “De terminal is per containerschip verbonden met de deepsea-terminals in Rotterdam en Antwerpen en heeft de mogelijkheid om grote containervolumes te verwerken. De magazijnen bevinden zich direct naast de containerterminal. Dit zorgt voor een snelle doorloop van de containers. De zonnepanelen zijn al enkele dagen na aankomst in Rotterdam of Antwerpen per vrachtwagen af te halen in Vlissingen.”

Verbrugge

Mask