Havenpalaver druk bezocht

Op donderdag 31 maart organiseerde Promotion Council North Sea Port een drukbezocht Havenpalaver. Oorspronkelijk was dit evenement eind vorig jaar gepland, maar vanwege de coronamaatregelen moest het worden verzet. 

Als locatie was dit keer gekozen voor het Industrieel Museum Zeeland in Sas van Gent. Een mooie en passende locatie. Het Havenpalaver had als thema Grensoverschrijdende samenwerking als smeermiddel voor de regionale economische ontwikkeling.

In een panelgesprek kwamen onderwerpen zoals arbeidsmarktproblematiek en economische groei binnen het havengebied van North Sea Port en de regio aan bod. Met stakeholders uit de haven werd gesproken over kansen én bedreigingen voor de haven en de regionale economie en over hoe verdere grensoverschrijdende samenwerking tussen Vlaanderen en Zeeland die kansen kan vergroten en bedreigingen kan verkleinen.
Het panel bestond uit Sofie Bracke (Schepen van Gent voor Economie, Handel, Sport en Haven), Vincent Courtois (Managing Director van OVET en Voorzitter van PORTIZ), Geert Moerman (CEO van Voka Oost-Vlaanderen), en Eric de Ruijsscher (CEO van H4A en Voorzitter van VNO-NCW Zeeland), en werd deskundig geleid door Ariane Lafort, journalist bij Omroep Zeeland.

Het Havenpalaver werd afgesloten met een walking dinner met Vlaamse Verrukkelijkheden en Zeeuwse Zaligheden. Uiteraard kregen de ruim honderd aanwezigen volop de gelegenheid om elkaar te spreken en weer eens bij te praten.

Hieronder een sfeerimpressie van het evenement.

 

Mask